Bank op maat

Een bank is een van de belangrijkste, prominentste meubelstukken in je woonkamer. Het is een meubel waar je dagelijks gebruik van maakt. Een boekje lezen, tv kijken, bijkletsen, dutje doen, biertje drinken en ontspannen na een lange dag.

Genoeg redenen om je goed in te lezen voordat je een bank aanschaft. Bij Homestock verkopen we veel leuke banken in allerlei soorten en maten. Banken met oneindig veel mogelijkheden, maar waar let je op? Op deze pagina proberen we je door dit doolhof te leiden!

Loungebank Dunphy familiebank
Loungebank Dunphy familiebank

Bank op pootjes

Heb je een volle of kleine woning, maar wil je toch graag een grote bank? Kies dan een bank die hoger van de grond staat, op pootjes dus. Dit oogt een stuk ruimtelijker dan een bank die direct op de grond staat.

Gezinssamenstelling en bezoek

Met hoe meer mensen je woont, hoe meer zitplek je wilt creëren. Ben je alleen of met z’n tweetjes, dan heb je praktisch gezien niet veel meer zitplekken dan 2,5 nodig. Ben je echter met een groot gezin of komt er vaak bezoek, dan wordt dit al heel gauw krap. Je zou dan kunnen gaan voor een mooie hoekopstelling of een extra fauteuil. Je kan ook kiezen voor een 3- of 4-zits bank, maar veel mensen geven de voorkeur hier niet aan. Het is namelijk minder gezellig om met z’n allen op een rijtje te zitten.

Zitcomfort

Nu je een idee hebt welke maat jouw nieuwe bank gaat worden, is het tijd om jouw ideale zitcomfort te bepalen. Omschrijf jij jouw ideale avond als een avondje Netflixen op de bank en lig je hierbij het liefst languit? Ga dan voor een bank met zachte zitkussens en een diepe zitting. Houd je meer van een actieve houding en een steviger zitvlak? Niet alleen de hardheid van de kussens, maar ook de zitdiepte is hierin belangrijk. Een diepe zit maakt van een bank meer een loungebank, waar een ondiepe zit voor een actieve zithouding zorgt. Een goed voorbeeld van een loungebank is de Bruce. De Cara heeft juist een fijne stevige zit.

Uitstraling en stofkeuze

Bij Homestock hebben we voor bijna elke bank keuze uit meer dan tien verschillende stoffen. Hierdoor kun je de perfecte bank samenstellen die volledig aansluit bij jouw persoonlijke stijl. Met de stof kan je goed rekening houden met bijvoorbeeld kleine kinderen of huisdieren. Stoffen met een grove steek krijgen eerder haaltjes. Heb je huisdieren? Dan is dit geen goed plan! Ga dan bijvoorbeeld voor een mooie velvet stof. Je leest hier meer over onze velvet banken. Als je kleine kinderen hebt, raden we geen lichte kleuren aan, omdat je hier elk vlekje in ziet. Sommige stoffen, zoals katoen, verkleuren sneller door zonlicht. Ga dan voor een mooie polyester stof om verkleuring te verminderen.

The final choice

Heb jij je keuze kunnen maken en neem jij Bruce in huis? Of val je voor de Shelby? Als jij in love bent met je nieuwe bank dan wil je daar het liefst zo lang mogelijk plezier van hebben. Hierom bieden wij een vlekken garantie op onze banken en fauteuils aan. Dit is een garantie van vijf jaar. Met de All in House service krijg je een impregneerspray en een service pakket. De impregneerspray zorgt ervoor dat je vlekken sneller uit de bekleding krijgt, zoals vetvlekken of rode wijnvlekken. Mocht je toch iets blijven zien, geen paniek! In dat geval komt er een specialist langs om het voor je op te lossen. Ook geldt de garantie op het binnenwerk van de bank. Meer informatie vind je hier. Mocht je van de All in House service gebruik willen maken, kun je dit gelijk bestellen bij de bank.