Eetkamerstoelen online kopen

Eetkamerstoelen online kopen

En dan heb je een mooie eetkamertafel gevonden; dan is het nog belangrijk dat je eetkamerstoelen goed bij de rest passen!
Kies je voor gestoffeerde eetkamerstoelen of liever voor leren eetkamerstoelen? Of kies je voor kunststof stoelen? En dan heb je oneindig veel kleuren waaruit je kunt kiezen. Dit is allemaal een kwestie van smaak en wat je huidige interieur is.

Comfort eettafel stoelen / eettafelbanken

Ook al is het fijn dat de stoel voor het oog ook mooi is, is het natuurlijk ook fijn als je er lekker op kunt zitten en natafelen. Kijk bijvoorbeeld naar je gewenste zithoogte en zitdiepte. Je kunt dit opmeten bij een stoel die volgens jou lekker zit. Dit is vaak verschillend per persoon. Daarbij kun je kiezen voor een eetkamerfauteuil met armleuningen of misschien juist een kuipstoel zonder armleuningen. Eettafelbanken zijn daarnaast ook helemaal hot en super praktisch! Je kunt meer mensen kwijt en het zorgt voor een speelse uitstraling.

Ideale afmetingen eetkamerstoelen

De gemiddelde zithoogte voor een eetkamerstoel is 40 a 45 cm, en de ideale breedte is 45 cm. Als je nou eetkamerstoelen met armleuningen hebt gekocht, let er dan op dat deze onder de eettafel passen! Meestal is dit wel het geval hoor. Uiteraard verschilt het per persoon wat de ideale afmetingen zijn.

Materiaal eettafel stoelen / eettafelbanken

Gestoffeerde stoelen: Stoffen stoelen zorgen vaak voor een warme uitstraling en ze voelen vaak lekker comfortabel aan. Let er wel op knoeien, sommige stofsoorten stoten vloeistoffen af maar bij sommige stoffen gaat de vloeistof er ook direct in zitten. Bijvoorbeeld natuurlijke stoffen nemen direct vloeistof op waarbij het bij synthetische stoffen heel eenvoudig is de vloeistoffen er rustig af te deppen. Maar zit een vlek eenmaal al in je bekleding, dan heb je weer meer kans dit eruit te halen bij natuurlijke stoffen. Wij hebben een speciale textiel care kit om je meubels met gestoffeerde bekleding te beschermen.

Leren stoelen: Lederen eetkamerstoelen zorgen vaak voor een stoere, maar ook luxe uitstraling. Leer is vaak goed te onderhouden, je hoeft enkel met een doekje eroverheen om hem schoon te houden. Leer is een natuurproduct, dus dit leeft ook en kan licht veranderen als je het product, let ook op met het continue blootstellen van zonlicht aan de stoel.

Recycle leer: Recycle leer, ofwel ECO-leder is een super stevige stof met ontzettend veel uitstraling. Recycle leer komt van de restanten bij het snijden van patronen van de huiden. Deze stukken leer worden vermalen en hier wordt recycle leer van gemaakt. 70% is het het gerecyclede echte leer en geeft de natuurlijke uitstraling. 30% bestaat uit polyester en deze afdeklaag/beschermlaag voorkomt oneffenheden. Hierdoor wordt het een extra stevige combinatiestof.

Namaak leer: PU-leer of Sky, je hebt er waarschijnlijk wel eens van gehoord of het een keer gelezen. Maar wat is het nou eigelijk?

Houten stoelen: Hout zorgt altijd voor sfeer en een natuurlijke look. Vaak zijn houten stoelen gelakt waardoor ook heel goed te onderhouden. En is hij niet gelakt? Dan kun je hem altijd weer opschuren en opnieuw lakken.

Kunststof stoelen: Kunststof zie je steeds meer bij stoelen zonder dat het er goedkoop uit ziet. Leuk ook in combinatie met bijvoorbeeld houten poten. Kunststof is altijd makkelijk te onderhouden. Natuurlijk wel oppassen met stiften of scherpe voorwerpen.

Alle stoelen