Eettafels op maat

Eettafels op maat – Industriële eettafels

HOMESTOCK-COLOMBIA-EETTAFEL-SFEER-1De eetkamer is vaak één van de belangrijkste ruimtes in je woning, het is dé plek om met familie en vrienden te zijn. Als je je eetkamer gaat inrichten dan is een eetkamertafel een van de belangrijkste maar ook leukste aankopen! Een eettafel neemt vaak een prominente plaats in de eetkamer. Daarnaast zit je (bijna) elke avond aan deze tafel te eten, te werken en natuurlijk socializen, lekker lang natafelen en/of borrelen. Dus deze keuze moet je goed maken en daar helpen wij graag mee!

Wij hebben een breed assortiment aan eetkamertafels waarbij ontzettend veel mogelijkheden zijn. Maar waar let je op tijdens het kopen van een tafel voor de eetkamer? Op deze pagina geven wij de nodige informatie wat belangrijk is naar te kijken bij het kopen van een eetkamertafel.

Bekijk hier al onze eetkamertafels.

Tafelblad

Het blad van een eettafel is hét gedeelte van de tafel waar je het meeste gebruik van maakt. Je dekt de tafel dagelijks met borden, bestek, pannen en glazen. Daarnaast zit je waarschijnlijk vaak aan tafel om iets te schrijven, de krant te lezen met een kop koffie of kinderen gaan lekker kleuren aan de tafel. Deze moet dus wel tegen een klein stootje en een krasje kunnen. Daarom bieden wij ook verschillende behandelmethodes aan om je tafel zo mooi mogelijk te houden. Hoe groot je de eettafel wilt is vaak afhankelijk van het huishouden maar ook de beschikbare ruimte. Je kunt ook een kleinere eettafel nemen om zo ruimte te besparen en dan op de kop stoelen plaatsen.

Behandeling tafelblad eiken

Bij onze Woodpecker eetkamertafel is het tafelblad gemaakt van eiken in mooie verschillende kleuren zoals whitewash, old gray, antraciet maar ook blank eiken. Je kunt hierbij kiezen voor “olie” of voor “lak”. Olie heeft een natuurlijk look, trekt meer in je tafel waardoor dit minder glimmend is, maar heeft daardoor een mindere bescherming. Lak geeft iets meer glans aan een jarenlange natuurlijke look en is iets minder krasvast. Wij adviseren bij deze tafel dan ook (olie en lak) Woodsealer: dit zorgt ervoor dat al het vuil en water afstoot en het niet krast.

Bekijk hier onze Woodpecker eettafel in onze shop.

Behandeling tafelblad oud eiken

De stoere robuuste Soprano eettafel & de Heisenberg eettafel zijn gemaakt van oud eiken. Oud eiken is uitgedroogd en beweegt minder dus een lak laag is mogelijk. Optimaal beschermen kun je de tafel met Woodsealer; hierdoor krijgt de tafel een beetje een glimmend laagje over de tafel. Advies is altijd onze producten te testen aan de onderkant van de tafel waar het niet zichtbaar is.

Bekijk hier de Soprano eettafel in onze online shop.

Teakhouten tafel – mozaïek tafel

Onze teakhouten tafel zoals de Colombia tafel maar ook de Colorado salontafel en het eettafelbankje zijn gemaakt in Indonesië. Teak is een vettig hout wat makkelijk te onderhouden is. Teak is ook heel “levendig” en heeft daarom een eigen soort bescherming: teakfix. Als je de tafel zou gaan lakken dan zet je de tafel “op slot”, hierdoor kan de tafel niet meer goed kunnen bewegen en is niet goed voor de tafel.

Bekijk hier de Colombia eettafel in onze online shop.

Eettafel onderstel

Wat je de laatste tijd super veel ziet, is een metalen onderstel. Dit geeft een stoer industrieel effect in combinatie met een houten tafelblad. Daarbij zorgt een metalen onderstel ervoor dat je tafel goed stevig staat. Doordat de poten “los” zijn van het tafelblad (bij de meeste van onze tafels), is het ook nog eens super praktisch om de tafel binnen te krijgen. Indien je kiest voor transport via ons dan zet onze transporteur de tafel voor je in elkaar op de plek waar je hem wilt hebben. Dan kun je meteen kijken of de tafel goed staat.

Kleine eettafel

Voor de kleine huishoudens bieden wij kleine eettafels. Ideaal ook voor studenten woningen of voor kleine eetkamers. De Scuola tafel is een mooie vierkante kleine tafel voor 2 personen, of als je op de kop ook 2 stoelen zet dan heb je een klein eettafeltje voor 4 personen. Een ronde kleine eettafel is ook erg praktisch voor kleine ruimtes en daarbij kun je eenvoudig stoelen aanschuiven: Ronde eettafel Nuts.


Wil je meer informatie? Laat een berichtje achter en wij nemen contact met je op!

Contact

Contactformulier