Eettafel op maat

Een eettafel heeft vaak een prominente plek in je woon- of eetkamer. Het is dé plek om qualitytime met je familie en vrienden door te brengen. Het is daarom erg belangrijk om een eettafel te hebben die aan al je wensen voldoet. Daar helpen wij graag mee!

We hebben een breed assortiment aan eettafels waarbij er talloze mogelijkheden zijn. Waar let je op en wat is voor jou belangrijk bij een eettafel? Hier vind je alle informatie om een weloverwogen keuze te maken.

Bekijk hier al onze eetkamertafels.

Vorm

We hebben verschillende vormen eettafels in onze collectie. Welke vorm tafel je kiest, hangt heel erg af van de ruimte. Bij een hoekige, vierkante ruimte is een ronde of ovale tafel heel leuk. Dat doorbreekt de vorm en maakt het speels. Als je een kleine woonkamer hebt, is een vierkante tafel het handigst. Deze neemt natuurlijk de minste ruimte in beslag en is ook handig in een hoek te plaatsen. Wil je echt graag met heel veel mensen dineren en heb je daar ook genoeg ruimte voor? Ga dan voor een lange, rechthoekige tafel!

Tafelblad

Het blad is misschien wel het belangrijkste aspect van de tafel. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar het materiaal van het blad. Is eten het enige wat je doet aan de tafel of zitten er ook regelmatig knutselende kinderen? In dit laatste geval is het voor jou belangrijk om te kijken naar een tafel die je gemakkelijk schoon te maken is, zodat je niet nog weken later blauwe verf tussen de groeven vandaan aan het peuteren bent! Ben je meer het type dat in alle rust aan tafel de krant leest, dan vind je waarschijnlijk andere dingen belangrijk.

Keuzestresseettafel hout samenstellen

Er zijn tegenwoordig zo veel mogelijkheden waar je uit kunt kiezen als het gaat om tafelbladen, dat het kiezen voor de beste en mooiste optie af en toe best wat stress kan opleveren! Hieronder vind je de belangrijkste materialen en afwerkingen met een korte uitleg, zo kom je erachter wat het beste bij je past.

Onze Sama tafel heeft meer dan 30 verschillende kleuren, vijf verschillende onderstellen en 3 verschillende vormen tafelblad. Klik hier om jouw droomtafel samen te stellen!

Beton of hout?

Beton

Een betonnen tafel is stoer, stevig en de ideale keuze als je van een industriële uitstraling houdt. Als je de betonnen tafel goed onthoudt, kan hij zelfs je hele leven meegaan. Beton is stoot en kras vast, makkelijk schoon te krijgen en je hoeft je geen zorgen te maken over het onderhoud. Een mild sopje eens in de zoveel tijd is voldoende.

Benieuwd geworden? Klik dan hier om onze betonnen tafels te bekijken.

Hout

Een houten blad heeft een stuk meer variaties dan zijn betonnen broertje. De meest voorkomende houtsoorten en afwerkingen vind je hieronder terug:

  • Eik: eikenhout is een van de meest bekende houtsoorten. Dit hout is duurzaam en slijtvast. Omdat het een harde houtsoort is kan het wel tegen een stootje! Eik heeft van zichzelf een lichte kleur met een gelige ondertoon. Met een goede kleurolie kan je eikenhout makkelijk kleuren naar je eigen wens. Nieuwsgierig? Bekijk onze Sama, Camille, Downtown of Soprano!
  • Walnoot: dit zachte, luxe hout laat zich makkelijk bewerken. Het heeft een rechte nerf en ziet er daardoor netjes uit. Walnoot heeft een donkere kleur, in tegenstelling tot eikenhout. Kijk wel uit voor krassen en stoten! Onze favorieten: Alagon en Malaya.
  • Teak: teakhout is afkomstig van loofbomen uit de tropen. Het is stoer, stevig en zwaar hout. Door de oliën in het hout voelt het zacht en glad aan. Dit hout is iets minder kras- en stootvast. Teak varieert in kleur van licht- tot donkerbruin en kan door zonlicht donkerder kleuren. Omdat teak vol met oliën zit, moet je wel goed opletten met het onderhoud. Bekijk onze Teaktafel!

Afwerkingen

  • Matte lak: matte lak zorgt voor een natuurlijke uitstraling. De lak vormt een laagje op het hout waardoor vlekken en kringen niet of nauwelijks in je tafel trekken. Lak heeft een hoge beschermingsfactor. Wel zijn krasjes sneller zichtbaar.
  • Olie: olie geeft een natuurlijke uitstraling en heeft een medium beschermingsfactor. Kringen en vlekken zullen iets sneller in het hout dringen, maar daarentegen zullen krasjes veel minder snel opvallen. Ook heeft olie als voordeel dat het gemakkelijk is om het zelf te onderhouden.
  • Onbehandeld: onbehandelde houtsoorten hebben van zichzelf een matte en natuurlijke uitstraling. Het nadeel is dat het gevoelig is voor vlekken. Als je iets knoeit, trekt de vlek direct in het hout. Wij raden daarom altijd aan om een onbehandelde tafel te sealen met bijvoorbeeld de wood sealer van Oranje.

eettafel hout samenstellen

Benieuwd naar hoe jij je tafel het beste kunt behandelen? Kijk dan op onze onderhoudspagina!
Wil je meer informatie? Laat een berichtje achter en wij nemen contact met je op!

Contact

Contactformulier