Home Stock Haarlem gaat op “reis”

Haarlemse pop-up winkel Home Stock wordt blijvertje

Haarlem 16 januari 2017 –Warenhuis Home Stock verruilt zijn tijdelijke pop-up store begin februari voor een vaste stek aan de Drossestraat 16-22 in het centrum van Haarlem. Daarmee belooft het warenhuis een blijvende aanwinst voor de interieurfreak en andere shoppers in Haarlem te worden. Tot eind januari is Home Stock gevestigd op Drossestraat nummer 7.   

Home Stock verkoopt onder meer industrieel vintage, verrassende accessoires, eigentijdse meubels en tijdloze sieraden. Home Stock opende in 2014 in een leegstaand pand in Haarlem, een jaar later volgde een vestiging in Eindhoven. Inmiddels runnen de eigenaren, het duo Wouter Boon en Sita Baarsma, ook een derde vestiging: een pand van driehonderd vierkante meter in het bruisende Nijmeegse centrum.

“Ons concept slaat aan”, zegt Wouter. “Want wat begon als een pilot in Haarlem, breidt zich inmiddels langzaam uit tot een keten in het land. We willen uiteindelijk tientallen pop-ups in het land openen. We zijn begonnen met een we-zien-wel-waar-het-schip-strandt-mentaliteit.

Onderzoek naar de haalbaarheid van het concept deden we niet. In onze ogen moet je zoiets in de praktijk uitproberen. Met de pop-up locatie in een beschikbaar winkelpand kon dat. Zoiets vergt wel flexibiliteit. Een bijkomend voordeel van de pop-up formule is dat we leegstaande panden nieuw leven inblazen. Dat trekt ook weer andere ondernemers aan.” Sita kijkt uit naar het nieuwe pand aan de Drossestraat nummer 16-22. ” Wat hebben we een zin in deze nieuwe plek!”

Home Stock is er voor elk budget, groot en klein”, zegt Sita. “Je vindt er precies wat je zoekt en ook precies dát waarvan je niet wist dat je het zocht totdat je het vond.”

Vanaf begin februari opent Home Stock haar deuren aan de Drossestraat 16-22 na een kleine verbouwing. Wie op de hoogte wil blijven: Home Stock is te volgen op de website Homestock.nl, Facebook en Instagram. “We maken er een feestje van!”