LED there be light

Led there be light

De dagen worden korter, dus de tijd om je verlichting weer eens onder de loep te nemen. Verlichting is en blijft voor veel mensen lastig. Daarom is het verstandig om niet lukraak hier en daar een lamp te plaatsen maar eerst een lichtplan te maken. Om je hierbij een handje te helpen hebben we een eenvoudig stappenplan voor je.

Stap 1: Plattegrond

Als eerst maak je een plattegrond van de ruimte. Plaats hierin alle vaste elementen en grote meubels. Nu heb je een beter overzicht van welke verlichting je waarvoor gaat gebruiken.

Stap 2: Activiteiten

Geef in de plattegrond aan welke activiteiten je uitvoert in de ruimte zoals lezen, studeren en koken. Bepaal hierin ook wat je zou willen uitlichten. Denk hierbij aan; een schilderij, plant, kast of leuk hoekje.

Stap 3: Soort verlichting

Er zijn 4 soorten verlichting; sfeerverlichting, werkverlichting, basisverlichting en accentverlichting. Geef in de plattegrond aan welk soort verlichting je waar nodig hebt.

Stap 4: Armaturen

Tot slot kies je welke armaturen en soorten lampen je wilt gebruiken. Voorbeelden zijn; hanglampen, vloerlampen, tafellampen, wandlampen en inbouwlampen. Koppel deze direct aan de soort verlichting uit de vorige stap. Geef ook aan of de gekozen armaturen dimbaar moeten zijn.

 

Bekijk hier online al onze lampen!