Onderhoud meubelen

Onderhoudstips

Op deze pagina geven wij je tips om je meubels zo mooi mogelijk te houden!

Lichtechtheid

Bescherm je meubelen altijd tegen de invloed van zonlicht. Door de UV-straling kunnen meubelstoffen verbleken. Dit is vooral van toepassing bij natuurlijke vezels zoals linnen, katoen etc.

Verkleuring/vlekken

Bij meubels zal er altijd uitgekeken moeten worden met verkleuring, lichte meubels kunnen door bijv. een jeans, grauwig kunnen gaan kleuren. Ook vuil o.i.d. op kledij kunnen vlekken/verkleuring veroorzaken op meubelen. Om te zorgen dat dit makkelijker te verwijderen is adviseren wij impregneerspray aan. Lees hier meer over een betaalde garantie; of bekijk hier de verschillende onderhoudsmiddelen in de webshop.

Mochten er vlekken in de bank komen, altijd direct verwijderen en deppen. Door te wrijven kunnen vlekken uitgesmeerd worden maar ook kan u de kleur van stof eruit wrijven.

Pillen 

Pillen is het vervilten of klitten van losse stofvezeltjes. Dit is heel normaal en doet niets af aan de kwaliteit van de stof. Het zijn uitsluitend de overbodige, uitstekende vezeltjes die pillen. Dit is te verwijderen met een pluizentondeuse. Het pillen zal na enige tijd vanzelf stoppen.

Plooivorming 

Plooivorming is een product gebonden eigenschap waar je mee te maken kunt krijgen. De mate van plooivorming wordt bepaald door de onder stoffering, de kwaliteit van de verwerkte stof, grote kussen en de intensiteit van het gebruik. Plooivorming vindt uiteindelijk vrijwel altijd plaats en is gebonden aan een zitmeubel.

Shading 

Met shading of poolomloop wordt het ontstaan van schijn-vlekken bedoeld. Deze grillige vlekken zien eruit alsof er met water op de stof is gemorst. Op de betreffende plaats liggen de polen niet overal in dezelfde richting. De vleug lijkt altijd donkerder van kleur, of je nu met de vleug mee of in de vleug kijkt. Met verkleuren heeft shading verder niets van doen. Het is een optisch effect dat verandert met de plaats van de waarnemer ten opzichte van de stof. Ondanks veel wetenschappelijk onderzoek is nog niet vastgesteld hoe het ontstaat. Internationaal wordt shading door deskundigen niet gezien als een fabricagefout.

Werking hout

Houten meubels kunnen altijd gaan werken, effect van een natuurproduct. U kunt het ‘werken’ beperken door te zorgen dat het meubel in een ruimte staat met een kamertemperatuur tussen in 15*C – 24 *C en een vochtigheidsgraat tussen de 40% – 60%. Zet dus houten meubels niet te dicht bij de kachel, verwarming o.i.d.

Voorkomen van beschadigingen

  • Wees voorzichtig met scherpe voorwerpen en houdt huisdieren (nagels) in de gaten. Deze kunnen je meubel onherstelbaar beschadigen.
  • Kijk uit met jeans kledij, deze kunnen zorgen voor verkleuring op de meubels. Ook scherpe onderdelen aan kledij kunnen zorgen voor schade aan de meubels.
  • Pas op met armbanden en polshorloges. Deze kunnen leiden tot extra slijtage.
  • Knip of trek een lus in de stof er nooit uit, maar stop hem terug door hem terug te wrijven.
  • Ga nooit op arm- of rugleuningen staan of zitten. Deze delen zijn hier niet op gebouwd. Hiermee kan de constructie waarmee het zitmeubel is gebouwd ernstig beschadigen en instabiel worden.

Ga hier naar onze verzorgingsproducten

Wil je graag nog meer informatie over onderhoud van meubels? Stuur hieronder ons een berichtje met je vraag!

Contact

Contactformulier