Velvet banken

Waarom je een velvet bank wilt en wat je moet weten

De velvet bank is al een tijdje een ware hype in de interieur wereld en wij snappen heel goed waarom. De stof is enorm zacht en velvet is vrijwel in elke kleur verkrijgbaar die je maar kunt bedenken. Ben jij aan het overwegen een velvet bank aan te schaffen? Hieronder vertellen we waarom een velvet bank van Homestock een hele goede koop is.

Fluweel, velvet of velours? velvet fluwelen velours bank groen

Om je eerste vraag direct te beantwoorden. Wat is het verschil tussen velvet, fluweel en velours nou eigenlijk? Velvet is simpelweg de Engelse benaming voor fluweel. Velours komt uit het frans en is net even anders dan fluweel. De haartjes worden gesneden waardoor de stof iets minder glanst. Velours is vaak wat dikker en zwaarder, echter is het verschil vaak pas te zien als je de twee stoffen naast elkaar houdt.

Velvet in combinatie met huisdieren

 Op het eerste gezicht lijken huisdieren met een velvet bank geen goede combinatie, maar het tegendeel is waar! Fluweel is onder zijn zachte laagje haartjes heel strak geweven. Dit betekent dat een hond of kat geen halen kan maken in de stof. Omdat de stof zacht is, nodigt het ook minder uit om te krabben. Nog een voordeel aan de zachte stof is het onderhoud. Fluweel neemt minder vuil en vocht op. Honden of kattenharen verwijder je eenvoudig met een kleefroller. Handig!

Shading/Vleug

Een van de karakteristieke kenmerken van velvet is de shading of vleug van de stof. Fluweel is een strak geweven stof met korte openstaande lusjes. Bij het doorsnijden van deze lusjes ontstaan de haartjes die de zachte, glanzende stof creëren. Deze haartjes staan een bepaalde richting op, dit heet de vleug van de stof. Als je met de haartjes mee aait krijg je een lichtere kleur, aai je tegen de haartjes in dan is de kleur van de stof donkerder en intenser. Je moet dus wel van dit speelse effect houden, want sommige mensen vinden een velvet bank hierdoor vlekkerig overkomen.

Alle voordelen op een rijtje

Velvet geeft je bank een zachte, luxe uitstraling. Ook als je een stevige bank hebt. Het is een stof die vaak van polyester gemaakt wordt, hierdoor verkleurd hij een stuk minder snel dan bijvoorbeeld katoen. Ben je nog niet om? Velvet heeft ook de eigenschap dat het nauwelijks tot niet gaat pillen. Pillen zijn bolletjes of pluisjes die ontstaan op je meubel.

Bekijk hier onze velvet banken, dit zijn onze Homestock favorites!

 

Velvet fluwelen velours bank hoekbank

Is er nog iets dat je tegenhoudt om een fluwelen fauteuil, velvet hoekbank of velours loveseat te kopen? Laat hieronder een berichtje achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Contact

Contactformulier